Dom > Новости > Sadržaj
Koja je više razvojna u VR tehnologiji i AR tehnologiji?
- Feb 10, 2019 -

VR tehnologija i AR tehnologija su danas najpopularnije tehnologije. Neizbježno je da će netko napraviti usporedbu između ta dva. Jedna je umjetna inteligencija, a druga je virtualna stvarnost. Dakle, da li je VT ili virtualna stvarnost AR? U ime budućnosti, razvojni?

2018. poznata je i kao prva godina AI (umjetna inteligencija). Pored obimnog rasporeda inteligentnog glasa, da li će se VR i AR nastaviti da se razvijaju, koji su razvojni izgledi veći, postao je fokus pažnje svih.

VR iskustvo


Možda želite postaviti scenu. Kada stojite u svojoj dnevnoj sobi i donosite VR naočare, vaša scena je u potpunosti zamenjena u Louvreu u eri Luja XIV. Prošećite da vidite magičnu scenu, smeh. Dame i zgodni džez plešu, a vi birate svog partnera, ali u slavi Yu Guana, maskirani muškarac se šulja pred uljem "Mona Lisa's Smile". Da li ćete u ovom trenutku odlučiti da ga zaustavite?


Svaki korak u igri se igra u vašoj slobodnoj perspektivi i slobodnoj šetnji; svaki iznenadni događaj može biti izazvan sopstvenim gestom. Naravno, ako niste pogledali u pravcu ulje na platnu "Osmeh Mona Lize", ali kada pogledate kralja Luja XIV, možda ćete videti Željeznog čoveka i tri mušketira. To je značenje VR igara, koje vas potpuno uranja, i iluzorne, ali veoma stvarne.


AR iskustvo


Dakle, kakvo iskustvo donosi AR?


Ovaj put stvarno stojite u trenutnom Louvreu, sa naočarima AR. U ovom trenutku, scena je i dalje scena, ali svaka slika ima svoju vrijednost i profil, a još je bliža. Biće slikara koji koriste tehnike slikanja i slikanja za analizu. I ne samo to, ali ovaj par AR naočara će vam takođe pomoći da postignete vrednost svakog muškarca i žene ispred vas.


Naravno, mapu možete sakriti u naočarima, pomoći vam da isplanirate najbolju rutu za gledanje, pa čak i da imate mapu područja i umjetničke radove odabrane prema vašim osobnim interesima. Kroz automatsku navigaciju možete izbjeći one koji su prepuni turista. Područje, bolje cijeniti umjetničko blago koje želite vidjeti. Ovo je AR, proširena stvarnost, omogućujući vam da dobijete više dodane vrijednosti na osnovu onoga što vidite na radnim danima.


Kako igrate igru? Na primer, umetnička dela koja ste videli u Louvreu mogu direktno da postanu vaši rekviziti u virtuelnom svetu igara, ili neophodni elementi za završetak misije; i morate pronaći blago u "stvarnosti" da biste dovršili zadatke u igri. Ovo je slično popularnim sportskim narukvicama i pametnim tenisicama. Svakog dana, dok vežbate, možete dodati zlatne novčiće i mogućnosti igranja vašem parkour igrici.


Naravno, postoje mnogi oblici implementacije VR i AR igara. Možda prelaz između stvarnosti i virtualnosti u "Matrici" može biti budućnost "Double R" ...


Što se tiče MR, to je VR + AR, Mixed Reality (MR). Specifična definicija je kombinacija stvarnog svijeta i virtualnog svijeta kako bi se stvorilo novo vizualno okruženje. Okruženje sadrži i fizičke entitete i virtuelne informacije, i mora To je "realno vrijeme". U stvari, omogućava vam da vidite i stvarni svijet (slično AR) i kolege da vidite virtuelne objekte (slično kao VR). Virtualni objekat se onda fiksira u realnom prostoru, dajući osećaj realizma.


Related Products