Dom > Новости > Sadržaj
Када се краве упореде са ВР наочаре
- Aug 25, 2018 -

Може ли краве носити наочаре? Ово нису обичне наочаре. Недавно је Зханг Иањун, ванредни професор Машинског факултета на Универзитету Иангзхоу, предводио иновативну екипу колеџа "ВР Фамили". Са технологијом виртуелне реалности, паметне ВР наочаре за прилагођавање емоционалног понашања су прилагођене за краве, које се могу одмарати, мољети и сјединити засебно. У узгоју, исхрани и другим аспектима, виртуелна сцена је гурнута против емоционалног понашања краве да би се постигао ефекат емоционалног комфора и регулације понашања краве, побољшавајући апетит краве, побољшавајући квалитет млека и млечни принос.


"Технологија подржава пољопривреду и служи друштву. Наочаре од млечних крава на бази виртуелне реалности комбинују физиолошке и психолошке особине млечних крава са технологијом виртуелне реалности, која не само да остварује велики скок у функцији производа, већ и подстиче развој животиња у одређеној мери. " Рекао је Зханг Иањун.


У случају савременог сточарства, млађе краве се чувају у централизованом окружењу, а расположење крава је уско повезано са њиховим визуелним пријемом. У централизованом пољопривредном окружењу, због фактора као што су уски простор за активности и монотоно видно поље, лако је изазвати емоционалну нестабилност крава и смањење квалитета млека и запремине млека.


"Након што смо приметили овај феномен, желели бисмо да искористимо стручност коју смо научили, у комбинацији са најновијом технологијом како би краве биле срећне. Ово је оригинална намера нашег дизајна овог производа." Вођа тима Јанг Лан рекао је.


Репортер је сазнао да паметне наочаре ВР крава које је изумио тим за иновације ВР породице могу омогућити кравама "интегрирати" у виртуелно идеално природно окружење и остварити интуитивну и природну интеракцију између краве и виртуелног окружења. Чак иу малој узгојној шуми, краве могу да осете бескрајан природни пејзаж на отвореном, уроњен у прелепом пејзажу бистре воде и плавог неба, боље одмарајући, јести и млеко у пријатном расположењу.


Подразумева се да производ комбинује Интернет технологију, технологију рачунарске графике, технологију сензора и технологију виртуалне стварности са савременим сточарством, тако да краве могу ући у виртуелно идеално природно окружење, без утицаја на конвенционални режим исхране. Побољшати квалитет производње млијека прилагођавањем расположења и доживљавањем ефеката стварно природног и лијепог окружења.


"Из перспективе животних навика крава млека, у њиховом свакодневном животу има много фаза. На пример, пре једења, након молже, и у мировању, можете подесити своје расположење тако што ћете носити ове ВР наочаре у различитим сценама. Ефикасно побољшати физичко и ментално здравље крава млека и ефикасно побољшати ефикасност млечне индустрије ", рекао је Јанг.


Пошто краве и људи имају пуно разлике у физиолошкој структури, постојећа ВР наочала која људи користе не могу да задовоље употребу структуре главе крава у видном пољу, методу ношења и садржају виртуелне сцене. Ово такође додаје много потешкоћа на путу Р & Д тима "ВР Фамили".


Као одговор на ову ситуацију, истраживачки тим је отишао на фармове Иангзхоу универзитета за теренска путовања и 3Д мерења и сазнали о физиолошким и психолошким карактеристикама крава кроз анатомију главе и очију крава и прикупили главе крава које су снимиле више расе различитих фаза раста. Подаци као што су величина и ширина тона.


После непрекидног дизајна и побољшања, истраживачки тим је коначно дизајнирао структуру чаша која је јединствена за краве. Пријављено је да ова структура ВР наочара за краве прикупља структуру контуре оквирног типа, која решава визуелне потребе великих очију крава и широко видно поље.


Члан тима Гуо Иазхен је представио да корисни модел има једноставну структуру, погодно подешавање и леп изглед, и веома је погодан за ношење и демонтажу; мали предњи део кућишта кућишта трубе се може прилагодити структури експанзије лица краве; контактна ивица је направљена од силика гела. Флексибилни материјал прстена чини да задња страна површине оквира оквира више одговара очима, смањује притисак на око краве и повећава удобност краве и стабилност сарадње наочара.


Related Products