Dom > Новости > Sadržaj
Ношење ВР очију за лечење
- Jul 05, 2018 -

Очи су прозори душе. Ако пажња особе на дрогу буде дуже од 97 секунди, ова особа је највероватније зависник од дроге.


Шангајски уред за рехабилитацију у Шангају је уведен систем за праћење инфрацрвеног вида у ВР систем, односно инсталирање камере на ВР наочаре за хватање карактеристика кретања очију зависника од дроге, укључујући трајекторију кретања очију и време боравка. "Ако остаје дуго на месту, он је заинтересован за овај предмет."


Р & Д тим је прикупио хиљаде узорака и упоредио податке између зависника од дроге и студената. Подаци показују да су зависници од дрога имали најдуже време за дрогу, 97 секунди, 58 секунди за не-предмете и 24 секунде за не-дроге. Пажња студената на лековима је само 39 секунди, а најдуже време за не-предмете је 123 секунде, а трајање не-лекова је 17 секунди.

OTO VR Shuttle.jpg

Комбинација инфрацрвеног система визуелног праћења и ВР била је прва у земљи, а уређај је применио три патента.


Поред процене зависности од дрога, ВР технологија такође може пружити одбојност према лечењу, десензитизацији и социјалној рехабилитацији.


Аверзивна терапија је метода условног рефлекса који комбинује циљно понашање које треба повући са непријатним или казненим стимулусима, кроз аверзивне условне рефлексе да би се смањио атрактивност циљног понашања пацијенту и проузроковао да симптоми престану. "Баш као што сте првобитно волели да једете јабуке, али грицкате и видите бубу. Ако сваки пут угризе буг, не волите да једете јабуке." Зханг Цхаојинг ово разуме.


Током аверзијског третмана, особље за детоксикацију ће користити ВР наочаре да посматра лезије људске коже узроковане лековима као што је херпес остављен лековима, губитак зуба и деформација удова. 15 минута времена за третман, реалне тешке видео слике чине да неки људи не могу помоћи да затворе очи.


Терапија десензитизације, позната и као терапија изложености, открива осетљивост корисника дрога на лекове. "Зависници од дроге виде пудерасте предмете попут каменог шећера и прашкастих предмета као што су брашно, који су повезани са успоменама за злоупотребу дроге. Ако наставите да гледате ову сцену, можете смањити њихову осјетљивост на дрогу." Рекао је Зханг Цхаојинг.


У третману за десензитизацију, особље за детоксикацију ће након ношења ВР наочара видети топло уређену кућну сцену. Пред њима је сто. Када се на столу појављују "цурлинг", лакша, лимена фолија, цигарете и други предмети, "кућни" фрижидер, телевизор и други уређаји за намештај ће се у складу с тим смањити и на крају постати породица. Затим се појавио виртуални чекић на екрану. Зависници од дрога су манипулисали ручкама и уништили дрогу и посуђе на столу у "експлозивној" музици. Оригинални "дом" вратио се.


Виртуелна стварност им даје прави осећај. "Терапија десензитизације је интерактивна, што подстиче зависнике да активно учествују у овом процесу." Ксу Динг објаснио је да је ово једна од предности ВР технологије.


"Нисам пропустио осећај дроге." Киан Моу, зависник наркотика који је у септембру ове године требало да изађе, имао је обуку за десензитацију ВР. "Слика коју сам видела на својим наочарима је мало виртуалног света, заиста није тачно, није лажно, у праву, мислим да не постоји нешто посебно. Уосталом, присиљен сам да узимам дроге за двоје године, а зависност од дроге полако је прошла, па сам престао размишљати о употреби дрога.


Related Products