Dom > Новости > Sadržaj
Ношење ВР очију за процену и лијечење дрогом
- Jul 05, 2018 -

26. јуна 2018. године, био је 31. Међународни дан борбе против дроге. Репортер интерфејса ушао је у Кингдонг центар за обавезну изолацију и рехабилитацију дроге у Шангају. У Центру за вођење менталног здравља више од десетак зависника од наркотина носи ВР наочаре и процењује се за зависност од дроге. Прво су видјели острво на мору. Ослобађајник дроге подигао је главу и био је окружен великим бродовима на мору, чинећи се људима опуштеним. Поједини зависници наркотике се осећају неудобно и не мичу се наочарима. "Можете погледати горе и доље." Полиција је подсетила. Постоје и насилници који су шокирани: "Хеј, шта је ово?"

OTO VR Shuttle.jpg

Када ЕКГ и физиолошки уређаји ухвате на левој руци показују да су физиолошки показатељи стабилни, следећи видео ће бити исечен у ВР наочаре.


Ово је кућно окружење на којем се човек и жена сједе на софи, са домаћим "цурлингом" на предњем сточићу и двије дугачке сламке на "кравању". Жена на слици је узела гутљај нечега у кравању, као да је постала мирисна, а онда је човек на слици узео гутљај, а слама је направила "пикнут" звук који се појавио у устима јетника . дим. У овом тренутку, зависник од дроге који је носио ВР наочаре померио је грло и прогутао је гутање.


"Да бисмо проценили зависност од дроге, прво морамо да изазовемо жеље. Наше виртуалне сцене укључују "клизање" и "клизање леда". Зханг Кингјинг, полицајац из Кингдонга. У горе поменутој сцени, неки зависници од дрога се осећају веома шокирани, врло стидљиви, а посебно желе да сисају, често користе да описују ово узбуђење.


Онда ће зависник наркотике видети следећу сцену виртуелне реалности: двоје људи излазе из леда и настављају да пуше; друга два не узимају дрогу, већ у цветном аранжману. "У овој фази, инфрацрвени трагач за очи може узети у обзир боравак и трајање зависника од дрога." Објаснио је Зханг Цхаојинг. Мапе кретања ока, мапа померања очију и упоређивање интересних и необичнијих области биће генерисане на рачунару како би се проценила осетљивост зависника од дроге на лекове.


Пре и након почетка ВР видео снимка, тестирање скале самоевалуације ће се појавити у ВР наочаре. Особље рехабилитације дроге може држати ВР ручку да заврши тест. На крају, рачунар ће генерисати извештај о процени зависности од дроге заснован на горе наведеној реакцији зависника од дрога, показујући да ли зависност од дроге зависности од дроге висока или ниска.


6. јуна секретар Партијског комитета Администрације дрога у Шангају Ванг Донгиу први пут је објавио медијима да је Администрација зависности од стране Шангаја сарађивала са друштвеним истраживачким институцијама, коледзима и универзитетима за научну рехабилитацију дроге већ дуги низ година, и спровели су емпиријска истраживања о методама рехабилитације дроге. Научно истраживање и развој, фокусирајући се на истраживање нових технологија и метода за лијечење не-лијекова. Горња сарадња постигла је пет зрелих техничких достигнућа, укључујући корекцију детоксикације виртуелне реалности, поновну транскранијалну магнетну терапију, интелигентну психолошку корекцију, когнитивну интервенцију мозга и тренинг депресије вежбања.


Међу пет технологија, ВР технологија је најрепрезентативнија. ВР технологија, позната и као технологија виртуелне стварности, Шангај за заслуге за дрогу у Шангају репродукује сцене употребе дроге пуцајући симулиране сцене употребе дрога и 3Д дигитално моделирање. Особље за детоксикацију носи ВР наочаре на сцени виртуелне реалности. Једном када се индукују да буду зависни од дрога, биће забележени стазе и физиолошки параметри, а систем ће аутоматски генерирати извештај о зависности од дроге.


Занимљиво је да се већина од пет нових технологија може представити кроз игре. "Појава нових технологија значајно је променила функционално позиционирање обавезног центра за рехабилитацију изолационих лекова", рекао је Ксу Динг, замјеник истраживача Администрације Администрације дрога у Шангају, који је био похваљен као "мајстор" рехабилитације дрога, изјавио је у интервјуу за вести о интерфејсу 25. јуна, "Језгро лежи у радном логору. Садашњи метод детоксификације посвећује више пажње употреби научних метода и посвећује више пажње закону о детоксикацији. "


Јианг Вениинг, директор Шангајске општинске службе за лечење болести зависности, 25. јуна изјавио је новинару интерфејса да ће се промовисати и применити у претходних пет технологија за лечење дроге у градским центрима за рехабилитацију дроге.


Related Products