Dom > Новости > Sadržaj
Vr Simulacija Vatra Virtualna scena
- Jan 25, 2019 -

Postoje mnogi problemi s tradicionalnim vježbama za vatrogasna vozila, kao što su visoki troškovi ulaza, neučinkoviti rezultati obuke, nedostatak sigurnosti i loša ponovljivost. Koristeći VR tehnologiju za obuku iz oblasti zaštite od požara, virtualna scena obuke vatrogasnog kamiona može se realno simulirati, pružajući nova sredstva za operativno osposobljavanje vatrogasnih vozila i rješavanje mnogih nedostataka tradicionalnog načina treninga.

Uz pomoć VR tehnologije, ona je prekinula vremenska i geografska ograničenja, omogućujući vatrogascima da izvrše "pomoć u slučaju požara" i operacije vatrogasnog vozila "bez napuštanja kuće". Brzo istražite lice vatrogasnog vozila VR sa ukradenim sosom iz snova.

Prvo, iskustvo uranjanja, restauracija scene.

Vatrogasno vozilo modelirano je VR tehnologijom, omogućavajući polaznicima da rade u blizini stvarnih scena. Simulator vatra vatrogasnog kola zaista simulira okruženje kabine kamiona za bombardovanje, uključujući izgled, regionalne funkcije, operativne platforme, povratne informacije o kretanju, itd., Simulira nalaze i dobitke u procesu rada i ima za cilj da uputi korisnike da se upoznaju sa sam proizvod i proces rada. . Nakon simulacijske obuke, vatrogasci mogu upravljati vozilom bez prekomjerne obuke kada su na stvarnom vozilu. Čak iu tamnom ili hitnom požaru, borci koji stignu na vatru mogu brzo da se bore.

Drugo, imerzivno i interaktivno.

U poređenju sa tradicionalnom obukom, VR može donijeti više vizije i autentičnosti. Kroz impresivno iskustvo, on ne samo da može preći vještine, koordinaciju i komandu, već i upoznati vatrogasce sa principima, funkcijama i operativnim procedurama opreme. Obučite vatrogasce o radu, održavanju i popravljanju opreme vatrogasne opreme. Polaznik može da koristi relevantni VR uređaj za interakciju sa objektima u virtuelnoj sceni, kao što su prebacivanje scena, kretanje, uključivanje uređaja, korišćenje komunikacijske opreme i slično. Ova vrsta interaktivnog učenja omogućava da više vatrogasaca stupi u kontakt sa obukom vatrogasnih vozila, što je veoma korisno za polaznike.

Treće, zabava i učenje, poboljšanje rezultata.

„Prije nego što smo doveli stotine vatrogasaca na mjesto za obuku, a samo nekoliko vatrogasnih vozila nije moglo zadovoljiti stvarne vježbe polaznika“, rekao je šef Korejske vatrogasne škole. “Sa VR sada je uspješno privukla pažnju polaznika, tako da svaki vatrogasac može osobno stupiti u kontakt s njima, upoznat s principima, funkcijama i operativnim procedurama opreme, što je učinkovitije i uvjerljivije od tradicionalnog treninga. predavanja. "

Upotreba VR tehnologije za obuku vatrogasaca kako da spase vozilo i operacije na licu mjesta kako bi se izbjegli rizici. Ovo takođe pomaže vatrogascima da steknu realnije, prenosive vještine kako bi poboljšali obuku.


Simulatori vatrogasnih kola i virtualne scene, koristeći VR tehnologiju, omogućavaju vatrogascima da neprestano melju svoje vještine suočavanja u opasnoj VR sceni, upoznate s operativnim procedurama opreme, kako bi mogle bolje ući u spaljivanje pred realnim scenama požara Priprema zgrade . Trenutno sarađujemo sa Korejskom školom vatrogasaca za raspravu i razvoj ovog projekta!

Inovacija VR protupožarne zaštite je da koristi najnapredniju tehnologiju virtuelne stvarnosti za ugradnju virtualnih scena treninga u stvarnom životu, kreira slike visoke vjernosti i stvara doživljaj vatre. Može donijeti učinkovitiji sadržaj obuke i sigurnije okruženje za vježbanje.


Related Products