Dom > Новости > Sadržaj
VR + Medical, ljudi koji razumeju i medicinska znanja i VR / AR su ovde.
- Apr 05, 2019 -

Kao što znate, multinacionalna investiciona banka Goldman Sachs Group objavila je izveštaj investitora za VR / AR. Prema izveštaju, do 2025. očekuje se da će veličina tržišta VR i AR dostići 80 milijardi dolara. Među njima, medicinska i zdravstvena oblast će doseći 1,2 milijarde dolara do 2020. godine; do 2025. godine očekuje se da će broj korisnika biti 3,4 miliona, a veličina tržišta će doseći 5,1 milijardu američkih dolara.

Čini se da se činjenice kreću u pravcu Goldman Sachsa. U protekle dvije godine, VR / AR je postao sve popularniji u medicini. Što se tiče maja, razne vijesti o VR / AR u medicinskoj oblasti također dolaze jedna za drugom.

Ako to ne razumete, pogledajmo sažetak događaja "VR / AR + Medical" u maju.

Kompanija za tretman VR-a, Mimerse, dovršila je finansiranje od 730.000 dolara

Mimerse, kompanija za tretman VR sa sedištem u Stokholmu, Švedska, objavila je završetak finansiranja od 7,3 miliona dolara. Ovaj krug finansiranja predvodio je venture kapitalista švedske vlade Almi Invest, a neki investitori iz Švedske su učestvovali u ulaganju. Ovaj krug finansiranja će se koristiti za razvoj apoteka za mentalno zdravlje VR.

Ova platforma se u početku fokusirala na tretman mentalnih bolesti kao što su bol, stres i fobija. VR farmacija za mentalno zdravlje, kroz niz istraživanja i prakse, ima veću ulogu u pomaganju psihoterapije. Pored toga što je u početku dostupna švedskim zdravstvenim ustanovama, platforma se može otvoriti direktno potrošačima kao aplikacija za samoposluživanje.

Nedavno, Conquer Experience, poduhvat u Vankuveru, Kanada, i Stambol Studios, inovativni tehnološki studio, objavili su da će lansirati novu XR laboratoriju u Britanskoj Kolumbiji, Kanada. Laboratorija koristi VR, AR i MR, kao i druge nove tehnologije, kako bi ponudila kreativna rješenja i donijela ekološke prednosti različitim industrijama, uključujući zdravstvenu zaštitu.

XR Lab je opremljen cijelom paletom VR opreme, pružajući imerzivno iskustvo i tehnologiju, kao i cijeli niz komercijalnih usluga kao što su zajednički prostori i objekti, radionice. Uključite inovativne talente, biznise, preduzetnike i nove startupe da sarađuju kako bi doneli više ideja i saveta sektoru zdravstva i razvili inovativnije aplikacije za zdravlje i wellness.

Medscape Education je medicinski medijski medij posvećen pružanju sveobuhvatnog medicinskog znanja ljudima. Nedavno je lansiran Medscape 360, novo inovativno medicinsko rješenje razvijeno u suradnji s Confideo Labs, kako bi se zadovoljile potrebe promjenjivog medicinskog okruženja.

Medscape 360 zamjenjuje tradicionalne slajdšou sa XR tehnologijom kako bi stvorio jedinstveno multimedijalno okruženje. Može pokazati različitim medicinskim tečajevima profesionalcima na najatraktivniji način. Ovo daje kliničarima mogućnost da izvode simulirane tretmane u VR okruženju. Simulirana okolina je u osnovi u skladu sa stvarnom operacijom i ne predstavlja rizik za pacijenta.

Osnovana 2010. godine, AiSolve je kompanija koja razvija VR i AI tehnologije. Trenutno, kompanija je razvila VR platformu za obuku - VR Sims. VR Sims koristi interni okvir izgrađen na bazi Jedinstva da bi kreirao specifičan sadržaj obuke za korisnike u medicini, proizvodnji i drugim oblastima. Sa VR Sims-om, treneri mogu provjeriti učenje učenika i riješiti probleme u obuci.

Započnite firmu Vivid Vision, koristeći VR za liječenje ambliopije

Američki startup Vivid Vision je posvećen tretiranju oštećenja vida pomoću VR tehnologije. Početkom aprila kompanija je najavila partnerstvo sa Državnim univerzitetom u Njujorku u cilju promovisanja tretmana očnih bolesti kao što su ambliopija i strabizam.

Na osnovu toga, Vivid Vision može da koristi tehnologiju za praćenje oka kako bi stimulisao binokularni vid u oba oka i usmerio neurone da bolje leče binokularnu disfunkciju, kao što su ambliopija, strabizam i disfunkcija oka.

Hanger pokreće MIGO VR iskustvo kako bi pomogao amputiranim pacijentima da žive samostalno

Nedavno je američka kompanija za proizvodnju proteza Hanger pokrenula MIGO iskustvo, koje omogućava amputiranim pacijentima da koriste proteze u VR za niz interaktivnih iskustava, kao što je vožnja automobila sa protetskim ekstremom ili rezanje hrane protezom. Ovo omogućava pacijentima da vide mogućnost korištenja VR uređaja kako bi im pomogli da se brinu o sebi.

Objavljeno je da se očekuje da će Hanger ljeti predstaviti ažuriranu verziju MIGO VR iskustva.

Nedavno je Taegh Sokhey, student na Medicinskom fakultetu Univerziteta Northwestern, objavio Swann VR softver kako bi pomogao u liječenju gubitka pamćenja uzrokovanog Alzheimerovom bolešću.

Swann VR poboljšava prostornu memoriju pruţajući pacijentima nezaboravnu mapu. Objavljeno je da Swann VR trenutno dozvoljava terapeutu ili njegovatelju da se prebacuje između pet okruženja. Kroz promjenu težine, korisnik može nastaviti da pronalazi objekte u okruženju. Osim toga, Swann VR nudi namjenski fizički dizajn koji podržava pacijente u invalidskim kolicima i drugim pomoćnim uređajima.

Osim toga, SwannVR se uklapa u Oculus Rift, tako da pacijenti mogu primati tretman kod kuće. U određenoj meri, ovo takođe pomaže da se smanji obim posla negovatelja.

Ukratko: VR + medicinska prednost je očigledna

Mnoge od gore pomenutih aplikacija VR / AR u medicinskom polju pokazuju da je poboljšanje medicinskog nivoa neodvojivo od integracije napredne nauke i tehnologije. To je takođe zato što VR / AR + medicina ima svoje prednosti:

Jedan je za fizikalnu terapiju, ili za tretiranje nekih fobija kao što je strah od visine;

Drugi je da pomogne lekarima da se nose sa nekim dnevnim zadacima i oslobode svoje ruke;

Treće je učiniti tretman potrošača praktičnijim sa udaljenosti, na primjer, doktori su pružili usluge VR video dijagnostike.


Related Products