Dom > Новости > Sadržaj
ВР наочаре које могу излечити миопију
- Aug 25, 2018 -

Како се старост повећава, вид очију човека постепено ће се смањивати, сочива очна боје ће се постепено учвршћивати и густити, а такође ће се смањити могућност прилагођавања очних мишића, што резултира смањењем могућности зумирања. Због тога, када гледате близу објекта, јер слика није у потпуности фокусирана када се пројектује на мрежњачи, објекат на блиској удаљености постаје замућен. Ова физиолошка појава се назива пресбиопиа.


На конференцији, истраживачи на Универзитету Станфорд демонстрирали су систем који аутоматски поправља зум људског ока, Аутофокала, који комбинује податке трагача за очи и сензора дубине како би имигрирао природно подешавање ока, а затим аутоматски усмјерио подешавање фокуса објектив. .


У комбинацији са технологијом за праћење очију, систем може одредити који садржај корисник покушава да види, а затим кориснику обезбеди најудобнији визуелни приказ. ВР корисницима није потребно носити наочаре или контактне леће како би добили добар визуелни доживљај.


Тренутно се уређај тестира како би се квантитативно мјерило недостатке система и тестирали евентуалне нежељене ефекте или неуспјехе.


Related Products