Dom > Новости > Sadržaj
VR Vatra, Započni reformu obrazovanja
- Feb 15, 2019 -

VR tehnologija se postepeno razvijala u modernim vremenima. VR tehnologija zaštite od požara omogućava ljudima da iskuse različita znanja i vještine zaštite od požara. VA tehnologija je također široko korištena u istraživanju, životu i radu, VR vatra je zaista otvorila obrazovni model.

VR vatre

Nedavno, Peking Zhongde Qirui Sigurnosna Oprema Co., Ltd. je pozvana da učestvuje u seriji obuke o zaštiti od požara sa temom “Fire Experience + Fire Safety” u Lugu uredu Centralne radio i televizijske stanice. Zamjenik direktora Ma Wei i direktor Du Xuefeng prisustvovali su ovom sastanku. Aktivnosti koje će doprinijeti implementaciji koncepta "pojačanog obrazovanja za zaštitu od požara" koji se spominje u 19. Nacionalnom kongresu.

Stavite VR naočare, kao što je poseta požarnoj sceni, koristite vatrogasnu opremu u skladu sa "vatrom" kako biste izvršili vatrogasna iskustva. Vatrogasna VR oprema koja simulira požar, požar i scenarije za bijeg, omogućujući sudionicima događaja da iskuse „potopnu“ vatru. U “VR + Fire” impresivnoj zoni vatrogasnog iskustva, ova nova stvar je privukla mnogo iskustva učesnika događaja. "Prvi put kada sam se suočio sa vatrom, bio je vrlo realan i veoma napet."

VR vatrena tehnologija

Pokrenuta simulacijska scena "vr + fire" je kreiranje realistične simulacijske scene kroz VR tehnologiju nakon posjeta prvoj liniji kako bi se shvatila stvarna situacija požara, i biti blizu stvarnoj vatrenoj sceni. Kombinujući osjetilne funkcije sluha, dodira i kretanja, osoblje za iskustvo se smješta u virtualno okruženje, a kada dođe do požara, dolazi do interakcije s objektima u simuliranoj okolini. Smanjen je vremenski trošak stavljanja bušilice, a poboljšan je i učinak publiciteta i obuke. "Vr + fire" je prekinuo ograničenje prostora i postigao situaciju u kojoj svi dobijaju dobit u treningu i vježbama zaštite od požara.

VR tehnologija

Svrha je da se koristi VR virtualna stvarnost kako bi se ostvarilo iskustvo vatrogasnog obrazovanja i doprinijelo praksi edukacije o sigurnosti od požara. Zamjenik direktora Ma Wei i direktor Du Xuefeng visoko su pohvalili da VR može donijeti učinkovitiji sadržaj obuke od tradicionalnih vježbi, što će učiniti spašavanje pravovremenijim i bržim.

Sa stalnim razvojem VR tehnologije, ljudi ne mogu da zamisle koliko je moćna VR tehnologija. Od zraka do dubokog mora, postoje VR vrijednosti. VR tehnologija ima veliki obrazovni efekat na zaštitu od požara. To može biti vrlo dobro. Uloga naprednih vježbi.

Related Products