Dom > Новости > Sadržaj
Глобални АР / ВР екосистем наставља да се развија брзо. Тотално финансирање у првом полугодишту прошло је преко 1 милијарде долара.
- Jul 13, 2018 -

Према извештајима медија, глобални екосистем АР је наставио да се брзо развија у првој половини ове године, а број компанија АР повећао се за 50% од краја 2017. на 290.


Подстакнуто огромним финансирањем Магиц Леап-а пре него што је објављен, тржиште АР-а наставља да расте брзо. Типатат Цхеннавасин, партнер Фондације Вентуре Реалити, рекао је да су инвестиционе активности у првој половини ове године покривале скоро сваки кутак АР поља.


Пре годину дана, Фонд "Вентуре Реалити" пратио је само развој 150 АР компанија које су крајем 2017. повећале на 200. Ове компаније развијају инфраструктуру, алате, платформе, апликације и садржаје АР екосистема и ТхеВентуре Реалити Фунд сматра да је развој овог подручја и даље веома здрав и глобално.

Horse Riding.jpg

"Овај раст од 50% односи се на број компанија. Тренутно, на тржиште нису ушле само многе стартне компаније, али су и многе велике компаније почеле да уђу ", рекао је Цхеннавакин.


Цхенавакин је такође рекао да је поље ВР, које је било блокирано због тешкоћа у прављењу корисника, ове године добро обављено, а повећана је и инвестиција у ову област. Подаци показују да су у првој половини ове године компаније АР и ВР примиле више од милијарду долара у укупном финансирању.


У првој половини ове године, АР апликације и раст садржаја Аппле и Гоогле платформи били су најзначајнији. Подаци показују да је укупан број апликација АР преузео више од 13 милиона у првој половини године, али је већина њих дошла из доприноса Покемон Го и ЈурассицВорлд Аливе. Међу њима, "Покемон Го" у две године од укупног прихода премашио је 1,8 милијарди долара.


"Перформансе ових два екстремна случаја на тржишту су заиста јака, али на овом тржишту нисмо видели заједнички успех".


Цхенавакин сматра да ће велике инвестиције у инфраструктуру, као што је технологија облака АР, на крају довести до богатијих АР друштвених искустава за кориснике.


Related Products