Dom > Новости > Sadržaj
МР технолошка анализа
- Jun 29, 2018 -

МР има велики комерцијални потенцијал. У виртуелном искуству, МР може створити неограничене промјене, као што је информисање заузетих људи како би се постигла сарадња и ријешити стварни проблеми.


На пример, у таквом сценарију замислите да је млађи техничар за техничку опрему заробљен у великом трактору и да је потпуно превазиђен механичким неуспјехом. Остатак особља седи један поред другог и не може да ради. Менаџер сајта је забринут.


На срећу, паметне наочаре механичара могу пружити виртуелну помоћ. Он може да користи ВР да контактира ветеранског механичара док се поправља на правом трактору, решава проблеме на истом моделу трактора и добија онлине упутства за поправке преко АР-а. Документи, пронађите спецификације обртног момента и остале детаље о поправци.


Ово је мешовита стварност.


За потрошаче замислите да користите апликацију ИКЕА за постављање и посматрање намештаја у вашем дому. Желите купити светлуцаву софу, али пре него што га купите, желите сазнати о погледу ваших пријатеља и породице на каучу у дневној соби.


Дакле, функцију ВР користите у паметним наочарима. Претпостављајући да користите ВР режим апликације ИКЕА Плаце, можете позвати неколико блиских рођака и пријатеља (али најпре морају седети на софи коју могу пронаћи). Сада када сви седе у виртуелном окружењу вашег дома, софа постаје црвена софа ИКЕА.


Виртуелна изложбена дворана са мешовитом стварношћу даје вам закључак: Ваши пријатељи и породица воле ову софу тако да сте га купили.


У пословном свету МР има неограничене могућности.


Тренутно је технологија мешовите реалности још увек у повоју, што може постати сан многих развијаца ВР и АР. То је зато што мјешовита стварност може интегрирати стварну ситуацију у овом тренутку са виртуелном стварношћу и побољшати реални осећај многих забавних и пословних сценарија.


На пример: Дизајнер аутомобила може да седне у праву столицу са наслоном за руке, померачима и управљачем. Он може прегледати контролну плочу и унутрашњост помоћу ВР функције. Многи људи могу на даљу оцену дизајна на овај начин. У ствари, НВИДИА Холодецк може да оствари ову врсту сарадње.


Related Products