Dom > Новости > Sadržaj
Анализа слике развоја ВР
- Jun 29, 2018 -

Напредак у технологији ВР омогућава људима да стварају, забављају, раде, сарађују и истражују у окружењу рачунарског окружења на непревазиђен начин.


ВР технологија је развијена већ деценијама, али до недавно је ова технологија постала брзо растућа тржишна прилика у забавном и пословном сектору.


Сада, објасните јунака и поставите слику у свој простор. Ово је увећана стварност (АР).


После деценија развоја, АР је, како се чини, прожимао свет преко ноћи. Поклон Покемон Гоа је довезао ову популарну јапанску игрицу размјене картица на улице. Затим десетине игара комбинују ову "магичну" технологију са стварним светом.


Аппле је представио скуп алатки за развој, АРКит, 2017. године који програмери могу да користе за креирање мобилног АР садржаја и подстичу више компанија за изградњу АР искустава на иОС 11 платформи. Ово се види као још један знак пораста АР.


Оба Мицрософта ХолоЛенс и Магиц Леап'с Лигхтвеар омогућавају људима да уживају у холографском искуству и постају два важна производа у области иновативних дисплеја на глави.


Ово није само забава и игре, него и велике пословне могућности. Истраживачи ИДЦ-а предвиђају да ће глобална потрошња за АР и ВР производе и услуге порасти са 11,4 милијарди долара у 2017. на 215 милијарди долара 2021.


Поред ВР и АР, такође се брзо развија мјешовита стварност (МР). Програмери који раде на МР истраживању комбинују функције ВР и АР са стварним светом како би пружили хибридно искуство.


Замислите још један ВР сценарио: можете одмах послати на столицу за плажу на Хавајима, песком на ногама и коктелом у руци. Уместо да пролази кроз дуго искуство летења економске класе, он се шаље директно на острво. Али у стварности нисте стварно ту.


У мешовитој реалности можете имати ово искуство. На пример, да доживите хавајску плажу на лету до Хаваја: Седите на лет до Хаваја. Када се крећете, седишта за летење су попут пиштоља за плажу. Права летачка екипа доноси вам коктел. Додирните песак на поду да бисте доживели осећај на плажу.


Од тада, ВР је доживео огромне промјене. Верзори засновани на глави ВР-а потрошача су постигли напредак. Технички продор у перформансама оптике, праћења и ГПУ такође је допринео развоју ВР-а.


ВР има веома високу потражњу за графичком обрадом - 7 пута већа од захтева рачунарских игара. Без брзе ГПУ-а који брзо обавља графику, људи неће моћи уживати у данашњем ВР искуству.


Неки стручњаци верују да ће развој ВР технологије превазићи ниво људске спознаје, а у току једне деценије његове перформансе ће постићи драматично побољшање, које ће данас доћи 200 пута. Истовремено, истраживачи НВИДИА раде на побољшању корисничког искуства.


Фраме у секунди: ВР захтијева брзине обраде до 90 сличица у секунди. С обзиром да ниже брзине фрејмова могу узроковати макроскопска кретања која заостају, то може довести до повраћања људи.


Кашњење ВР се односи на временску разлику између почетка акције и визуелне слике коју је приказао рачунар. Експерти сматрају да би стопа одлагања ВР требало да буде мања од 20 милисекунди. НВИДИА ВРВоркс је комплет за развој софтвера за екране засноване на глави и програмерима који решавају проблем латентности.


У ВР-у, стварање уроњеног осећаја је веома важно. Видно поље је перспектива која може да обезбеди одређени ВР глави екран. На пример, Оцулус Рифт екран може да обезбеди угао гледања од 110 степени.


Related Products