Dom > Новости > Sadržaj
Истражите будућност индустрије виртуелне реалности
- Jun 29, 2018 -

vr.jpg

У марту ове године Спиелбергов научни филм "Нумбер Оне Плаиер" освојио је велику похвалу када је ослобођен. Осим вртоглавих јаја, уникатно искуство које доноси ВР (Виртуал Реалити) технологија је такође фасцинантно. Важни елементи. Време филма је постављено 2045, тако да се у стварном животу ВР технологије развила до које мере? Да ли ће ситуација у филму постати стварност у блиској будућности?


На званичном изложбеном простору од скоро 3.000 квадратних метара, недеља за слике организовала су интерактивне области, ВР позоришта, инсталационе просторе, уроњене уметничке области и друге области, презентујући публици укључујући ББЦ, Пинту и слично кроз изложбе и уроњен видео технолошке изложбе. Баобаб и други ВР радови из целог света покривају широк спектар тема, укључујући анимиране филмове и историјске догађаје, као и стварна искуства и истраживања свемира. Укупно 50 ВР радова из више од 20 земаља прикупљено је на Међународним филмским фестивалима у Сунданцеу, Венецији и Кану. Половина њих је премијерно приказана у Азији. У изложбеним радовима налазе се и дела из кинеског тима "Лисхан", "Ди Санкиан", "Гулангиу ИИИ Лове Леттер" и други радови.

Истовремено, ове недеље Имаге Веек је такође успоставио "Глобалну коалицију за учвршћивање имиџног сликања". Кроз механизам савезне сарадње, он управља кругом глобалних ресурса ВР индустрије, остварује транснационалну сарадњу и ресурсе и послује кроз платформу и ресурсе Недјеље Имагинг. Успоставити водећу позицију у Кини у глобалном импресивном сликању и ВР филму и телевизији и постати средиште глобалних ресурса и улаза на тржиште. Истовремено, кроз ближу међународну сарадњу, ВР индустрија тражи одговор одрживог развоја на глобалном тржишту.

Поред тога, током недељу дана позивнице укључивале су Парамоунт, Диснеи, НАСА, Уједињене нације и Самит нових медија на којима су разговарали о живим уметницима, писцима научне фантастике, футуристима, фотографима, директорима театра, технолошким компанијама и универзитетима. Гости су присуствовали самиту како би разговарали о тренутном стању и будућности ВР технологије.


2016 је "ВР прва година", а цела ВР индустрија доживела је врло висок индустријски очекивани врхунац те године. Међутим, због техничких и тржишних ограничења, индустрија је убрзо ушла у релативно хладан период након топлоте, али заправо ВР Развој технологије није заустављен. У поређењу са обичним филмовима и публиком, више се фокусирају на емоционалну комуникацију. Интеракција између ВР слика и публике је далеко чешћа него код обичних филмова. То доноси публику више од визуелног и сензорног искуства. Осјећај присуства и интерактивности пружају нове креативне могућности за филм и телевизију, јер нема више ограничења на објективу и оквир слике. Креирање ВР филма и телевизије из производње идеја, дизајна скрипте, распореда особља, постављања осветљења, накнадне обраде, управљања звуком и свих осталих веза. Обојица субвертирају традиционални производни модел и развијају нове производне процесе и цјевоводе. У будућности ВР ће бити нови медиј паралелан са традиционалним филмом и телевизијом.

Последњих година, ВР филмови су почели да уђу на главне међународне филмске фестивале као нови тип. Ово такође показује да су филмски фестивал Сунданце, Венецијански филмски фестивал и слично поставили ВР јединице и награде, а ВР анимација из Кине "Старији сан" и "Свијетски слободњак" били су на листи за прошлогодишњи Венецијански филмски фестивал ВР конкуренција . Стални развој ВР технологије постепено га је промовисао у нову креативну методу за филмску и телевизијску индустрију.

Лиз Росентхал, кустос Венецијанског филмског фестивала, такође је дошао на ову видео недељу. Рекла је: "ВР филм је потпуно нова уметничка форма и постоје ВР радови из целог света. Веома смо срећни што видимо овај нови израз. начин."

Што се тиче брзине развоја ВР технологије, генерални планер ове недеље Иан Ианфу је рекао у свом говору: "Током протекле две године, ВР је постигао континуиране резултате у производњи и технолошким итерацијама. Једном смо мислили да је потребно много времена да се схвати технологија која је већ на видику, а корак напред за индустрију је већ на дохват руке. "


Највећа предност ВР технологије лежи у његовој способности да обезбеди интуитивна импресивна искуства и интеракције. Такве предности могу се примијенити не само у области филмске и телевизијске дјелатности. Гости из различитих области на самиту разговарали су о будућим применама ВР технологије.

Ли Ксун, виши истраживач у Центру за истраживање уметности у Кини, сматра да ће захваљујући својој добром интеракцијом и импресивним ефектима, ВР технологија добро користити у тематским парковима, уромним позориштима и музејима.

Професор Хуанг Схи из ВР лабораторије Универзитета комуникација Универзитета у Кини изјавио је да је "технологија индустрије ВР још увијек у фази истраживања од тежине и нивоа удобности опреме. Још увек постоји одређена удаљеност од свакодневног живота људи, али сада се индустрија игре брзо развија и снажна интерактивност игре, импресивно искуство значајно ће повећати искуство игре, па ће развој игре бити природна комбинација са ВР технологијом, али добра игра је нераздвојна из добре приче, тако да се будућност ВР филмова и игара може комбиновати. Заједно се формирају нови облици. Осим тренинга у ваздухопловству, медицинским и возним подручјима, ВР технологија може помоћи људима да науче неке опасне техничке акције врло интуитивно и сигурно. "

Истовремено, технологија ВР ће такође имати прилику да се у будућности комбинује са традиционалним сценаријима потрошње забаве. Зханг Ки, виши директор иКиии рекао је: "Кинески млади људи су јаки у забави потрошача. Постоји потрошња у забавним халама и тематским парковима под интернетом. У овим сценаријима, ВР технологију претварамо у постојећу забаву. Пројекат, у овом процесу, ВР садржај који креирамо имаће више сценарија потрошње. Истовремено, можемо такође да користимо ВР да представимо део за гласање о разним емисијама и интеракцију звезда. То су традиционална ТВ и мобилни телефон. Осјећања која се не могу пренијети на овај начин помоћи ће ВР индустрији да створи бољи позитиван циклус. "

За будућност индустрије ВР, Фанг Хао верује да развој ВР није исти као и развој традиционалних индустрија. То ће бити маратон. Треба да буде рационалан и не може бити жељан да тражи успех. Главни планер догађаја, Лоу Иании, изразио је своја очекивања за индустрију. "Многи људи мисле да је прошао најбољи период прозора за ВР индустрију, али било којем медијуму треба времена за истраживање. Било која технологија Потребно је време за полирање, а оно што нам је потребно је мало више стрпљења и самопоуздања. У будућности ћемо формирати индустријски ланац од технолошких истраживања и развоја, истраживања садржаја и успостављања ефикасних канала дистрибуције садржаја како би се ова индустрија побољшала. "


Related Products