Dom > Новости > Sadržaj
АР / ВР штити од болести кретања и побољшава удобност вожње
- Jun 29, 2018 -

Према извјештајима иностраних медија, Апплеов енгинеер Марк Робер, ИоуТубер, био је укључен у Апплеов пројекат виртуалне стварности, који подразумијева "кориштење ВР уређаја као уређаја за забаву за аутономна возила".

AR/VR protects against motion sickness and improves ride comfort.jpg

Аппленет Ред Енгинеер говори о АР / ВР патенту: спречавање болести кретања и побољшање удобности вожње

Тхе

Робер говори о два патента компаније Аппле, "Иммерсиве Висуал Дисплаи" и "Аугментед Виртуал Дисплаи", који су поднесени 2016. године и описују систем виртуелне реалности. Или за употребу путника у аутономним возилима. На листи патената, Марк Робер је главни проналазач патента.


Оба патента помињу да ВР слушалице могу олакшати болове кретања само-покретних возила. Један од патената предлаже замену стварног окружења са виртуелним окружењем које покрива визуелне сигнале. Физички потези које су путници провели подударају се са виртуелним садржајем и симулирају прави циљ спољног окружења у визуелној слици.

Још један патент предлаже систем виртуелне реалности који има за циљ смањење болести кретања и може побољшати ефикасност рада корисника. Током аутоматске вожње, корисник у аутомобилу може завршити свој рад без симптома болести кретања.


Related Products