Виртуелна стварност има позитиван утицај на многе индустрије
- Aug 25, 2018 -

Са развојем технологије виртуелне реалности (ВР), почела је да утиче на различите аспекте наших живота, укључујући и начин на који комуницирамо.


Рекордна индустрија


ВР Аудио Инжињеринг репродукује звучнике у виду бинауралних снимака користећи алгоритам за обраду. Типична бинаурална јединица за снимање има два високофреквентна микрофона. Они су монтирани у симулираном окружењу и уграђени у ушни калуп који у потпуности обухвата све подешене аудио фреквенције и назива се преносна функција главе (ХРТФ) у психоакустичкој истраживачкој заједници.


Медицинска индустрија


Хирурги користе ВР технологију како би побољшали своје вјештине. Ова технологија је у великој мери помогла у комплексним и осјетљивим хируршким процедурама. На пример, лекар може скенирати срце и друге органе и отпремити их на рачунар. Затим, они могу да користе скенирање главе на екрану виртуелне реалности како би се упалили. Ово омогућава хирурду да унапред планира и спроведе потребну хируршку процедуру, чиме штеди више живота.


Индустрија комуникација


Добра комуникација, разумевање и сарадња су кључеви. Чак и ако нисте у истој просторији као и друга особа, ВР може постићи овај циљ.


Према Јереми Баиленсон, оснивачу виртуелне лабораторије за интеракцију људских ресурса на Универзитету Станфорд, "социјалност ВР смањује растојање и чини се да осећате као да сте са другима. Можете видети друге емоције, гесте и осећања у истој соби."


Образовна индустрија


Наставници могу да користе унапред програмирани аватар или дигиталну слику како би креирали виртуелни свет, рачунарско окружење у коме корисници могу да комуницирају једни са другима. Апстрактна тема може бити атрактивнија за ученике, а што је још важније, ВР технологија значајно побољшава учење тако што студентима омогућава да поново ревидирају курс неколико пута како би побољшали своје разумијевање знања. Поред тога, ВР може такође омогућити бољу друштвену интеракцију између ученика.


Прототип дизајн


Примена ВР-а у прототипизацији значајно је спасила неке компаније од потенцијалних и непредвиђених опасности. Уместо да изводе сложене, потенцијално скупе и опасне експерименте на новим производима, корисно је користити технологију прототиповања ВР како би заштитила компанију од ових потенцијалних ризика. Напомена: Без обзира колико је јединствен ваш нови производ, требало би да размислите о коришћењу прототипова.


Било да се ради о медицини, образовању, забави, пословању или општој комуникацији, ВР мења начин на који радимо и комуницирамо.


Related Products