Најбоље решење за спортове виртуелне реалности
- May 24, 2018 -

Кретање удобно и импресивно у виртуелном свету је и даље препрека коју програмери ВР играју да превазиђу. Интегришите серију ВР покретних система у свеобухватни пакет који омогућава корисницима да ходају, трче и плеше удобно.


Од појаве видео игара, велики обиласци у широком виртуелном свету постали су дио дизајна игара. У игрицама као што је Хало, играчи могу да покрену, возе или изводе стотине виртуелних летова. Али у ВР-у, вожња или летење је обично врло угодно, али трчање и ходање нису. Због тога су многи програмери напорно радили на имплементацији механизма кретања игре како би играчима омогућили удобно кретање у физичком простору.

У прошлости је било много различитих покретних решења, од којих су већина удобна, али не и неопходна. У овом тренутку, заједничка метода је са једног места на другу, али је тешко одржати стабилну менталну карту и лако је изгубити.


У циљу решавања комфорног и импресивног ВР проблема, свеобухватан пакет функција "приближава се решењу за импресивне проблеме ВР покрета у границама тренутне виртуелне стварности.

Механизам покрета. Дизајниран је од стране себе, трчање на лицу места, спортски систем. То значи да он омогућава играчу да се креће удобно и импресивно и истовремено ослобађа своје руке да интерагује са виртуелним светом (ово је посебно важно за игре које често користе оружје као што су оружје или ножеви).

Virtual Reality Shuttle Motion Platform.jpg

На пример, ако играч хода у физичком простору, може се померати горе и доле дуж нагиба и степеница (умјесто формирања кроз геометријско клиповање). Постоји и систем за пењање који може открити геометрију "зграбити" и омогућити играчу да контролише модел кроз програм који може да се попне. Осим тога, постоји паметан начин да се позабавите ситуацијом играча на зидовима и ивицама.


Related Products